Novice

Vabimo vas na tradicionalne 27. Dneve medu v Polhovem Gradcu, ki bodo od 6. do 9. avgusta 2020
v Polhograjski graščini. V sodelovanju s Čebelarskim društvom Dolomiti, bomo 8. avgusta ob 18. uri obeležili tudi 100 let organiziranega čebelarstva na Polhograjskem.
Za vas bomo pripravili razstavo, pokušino medenih izdelkov, predavanja in ugodne nakupe.
Vabljeni

 • 12.09.2019 0 Komentarji
  Giovanni Antonio Scopoli in čebele

  Utemeljitelj naravoslovja na Slovenskem Giovanni Antonio Scopoli je že leta 1763 podrobno in obširno opisal našo čebelo (apis mellifica). Na predavanju v Prirodoslovnem muzeju Slovenije ga bo 12. 9. 2019 ob 19. uri predstavil Janez Gregori. Foto: Janez Gregori

  Preverite več
 • Rezultati ENO natečaja
  21.05.2018 0 Komentarji
  Rezultati ENO natečaja

  V okviru Dnevov medu je potekal tudi mednarodni natečaj ENO šol in vrtcev z naslovom To bee or not to be. Komisija, v sestavi: Mika Vanhanen (Finska), Maša Kozjek, grafična oblikovalka in ilustratorka knjig za otroke, mag. Malči Božnar, Hiša medu Božnar in Alimina Durakovič, oblikovalka in profesorica in Fakulteti za design v Ljubljani, je pregledala kodirane in njim popolnoma anonimne izdelke ter se soglasno odločila za naslednje dobitnike diplom:

  Preverite več
 • dnevi medu, polhov gradec, čebelarstvo, božnar, bee kozmetika, medeno pivo
  15.05.2018 - Žiga 0 Komentarji
  Na medeni sladoled in medeno pivo v grajski park

  Pomemben del dogajanja na 26. Dnevnih medu bo tako, kot je že v navadi, tudi letos park pred Polhograjsko graščino. Pod starodavno grajsko lipo bo svoja 'vrata' odprla knjižnica pod krošnjami, park pa bo tudi pa bo tudi središče kulinaričnega dogajanja, kjer se boste lahko v senci dreves med drugim okrepčali z medenim burgerjem, medenim sladoledom ter medenimi dobrotami in napitki.

  Preverite več
 • dnevi medu, hiša medu, božnar, razstava, Hofer
  11.05.2018 - Božnar Press 0 Komentarji
  V Polhov Gradec prihajajo čebele iz celega sveta

  Za mednarodno otroško razstavo “To Bee or not to Be!” okoljevarstvenih šol ENO imamo do danes registriranih 261 čebel iz 35 držav. Večina jih je že prispela na naš naslov, nekaj pa jih še potuje. Upamo, da bodo prispele pravočasno.

  Preverite več
 • cirilasmid, dnevimedu, boznar, delavnica
  09.05.2018 - Roman Peklaj 0 Komentarji
  IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV
  V okviru 26. Dnevov medu bo v petek, 18. maja ob 15. uri v Polhograjski graščini delavnica IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV. Delavnico bo vodila mojstrica te obrti, Cirile Šmid iz Železnikov.
  Preverite več
 • dnevimedu, boznar, hisamedu, slovenia, honey, days of honey
  09.05.2018 - Gašper 0 Komentarji
  V Polhov Gradec bodo priletele čebele s celega sveta
  Hiša medu Božnar od 17. do 20. maja v Polhograjski graščini pripravlja že 26. Dneve medu. Ti bodo letos posvečen mednarodnemu dnevu čebel, ki ga letos, na pobudo Slovenije, praznujemo prvič. V ta namen bodo maja v Polhov Gradec »priletele« čebele s celega sveta. O 26. Dnevih medu smo se pogovarjali z matico Hiše medu Božnar – Malči Božnar.
  Preverite več