POLHOV GRADEC

DOGAJANJE OB SVETOVNEM DNEVU ČEBEL

Le 15 km od Ljubljane se v osrčju narodnega parka Polhograjski Dolomiti skriva droben biser – Polhov Gradec. Vasica je znana po bogati kulturni in naravni dediščini in čudovito ohranjenem naravnem okolju. Nič čudnega torej, da je tu doma odličen med in prefinjena ponudba medenih dogodkov!

Dogodki bodo potekali pod okriljem 26. Dnevov medu, ki jih organizira Hiša medu Božnar v sodelovanju z lokalno skupnostjo in v počastitev 1. svetovnega dneva čebel, od 17. do 20. maja 2018.

Dnevi medu 2016

Umetniške in ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle

V prostorih graščine bodo vse dni potekala številna predavanja, predstavitve in delavnice, namenjene tako otrokom kot odraslim: izdelava medenih kruhkov, barvanje panjskih končnic, peka medenjakov, pripovedovanje medenih pravljic, risanje čebel, izdelovanje čebel iz odpadnih materialov in še veliko drugih.

Za podrobnejše informacije programu izpolnite spodnji obrazec.

  • DA, želim prejemati obvestila

DA, želim prejemati tudi obvestila o ponudbi medu in medenih izdelkov.

Dnevi medu 2016

Razstave

Znotraj kompleksa grajskih poslopij bo na ogled nekaj razstav. Najprej edinstve­na mednarodna otroška razstava “To Bee or not to Be!” Otroci okoljevarstvenih šol ENO z vsega sveta so odprli pot svoji domišljiji in izdelali 3D čebele, pri čemer so smeli uporabiti zgolj reciklirane materiale.

Mednarodni umetniški natečaj je nastal kot plod sodelovanja med Slovenijo in Finsko pod častnim pokroviteljstvom veleposlanika v Skandinaviji, g. Toneta Kajzerja.

Drugo razstavo so pripravili učenci OŠ Polhov Gradec, ki s poslikanimi panjskimi končnicami prikazujejo največje značilnosti Slovenije. Narejene so v duhu današnjega časa in na svojstven način pokažejo, kako svojo domovino vidijo njeni najmlajši prebivalci.

Tretja razstava je posvečena čebeli v slovenski ilustraciji. Gre za več kot 50 različnih upodobitev čebel v slovenskih otroških knjigah. S to razstavo se poklanjamo 100-letnici izida prve slovenske slikanice.

Otroci z vsega sveta bodo poslali tudi fotografije čebel in načina čebelarjenja v njihovi državi.

Dnevi medu 2016

V času od 17. do 20. maja bo v grajskem parku več različnih prireditev, koncertov in umetniških delavnic za otroke, knjižnica pod krošnjami pa bo pod grajsko lipo ponujala širok izbor literature o čebelah in medu.

Seveda ne bo na voljo zgolj kulturna hrana.
V prekrasnem ambientu grajskega parka boste pokušali dobrote gostilne Dobnikar: medene burgerje, medeno pivo, medeni sladoled, medene koktajle in še kaj – medenega seveda!

Ponudba medenih izdelkov

Redkokje je na voljo toliko različnih medenih izdelkov kot prav v Polhovem Gradcu. Več kot 100 vrst izdelkov iz medu pokriva skoraj vsa področja: zdravje, kozmetiko, lepoto, kulinariko, medene spominke... Vsi izdelki bodo na voljo v Hiši medu Božnar, večkratni nagrajenki s svetovnih razstav.

Bi radi kupili medene izdelke že sedaj? Ne čakajte na maj. Obiščite našo spletno trgovino in si zagotovite najkvalitetnejše medene izdelke že sedaj.

Trgovina