Arhiv

Mali časovni stroj

2016

2015

2014

26. Dnevi medu 2018

Mednarodni dan čebel

Mednarodni dan čebel

Razstava:

- To Bee or not to be

- Poslikane panjske končnice

- Čebela v slovenski ilustraciji

Ob prve praznovanju svetovnega dneva čebel smo 26. Dneve medu organizirali maja. Pripravili smo razstavo z naslovom “To Bee or not to Be“ na podlagi mednarodnega umetniškega natečaja okoljevarstvenih šol ENO.
V času prireditve so v grajskem parku potekale razne delavnice. Ves čas je bil na ogled in pokušino tudi slovenski med in drugi čebelji pridelki in izdelki Hiše medu Božnar.

Več o dogodku

2. Nagrajeno delo

Giada Fantoma
Moja slovenščina

Letnik: 2004
Ustanova: Nižja srednja šola Simon Gregorčič

Mentorja: Magda Samec, Sanja Širecr

Giada Fantoma je na svoji risbi združila več tehnik in stilov s prevalentnostjo stripovskega žanra, ki združuje risbo s tekstom direktnega govora in tekstom Giadine poezije. Povezanost vseh elementov s tematiko skozi jasno in linearno risbo tvori uspešno in sporočilno likovno delo..

3. Nagrajeno delo

Natali Vitez
Moja mama

Letnik: 2008
Šola: OŠ Frana Erjavca Nova Gorica
Mentor: Mojca Pertot

Moč Nataliine risbe je v harmoniji kompozicije in vsebine. Prva je jasno izrisana v mrežasti strukturi, na kateri se pojavijo geometrične oblike pohištva, druga pa je enostavno mehka vsakdanjost odnosa med otrokom in mamo. Geometrijo strukture omehčajo naravne figure metulja, rož, vode… in mame. Na risbi so zanimivi lepo, ponekod v perspektivi, izrisani detajli.

4. Nagrajeno delo

Nika Gradišek
Od mene za svet

Letnik: 2001
Ustanova: OŠ Kozje

Mentor: Alja Belak

Slika Nike Gradišek, v tehniki akrila na platnu, je kakor ilustracija tesno povezana z verzi njene poezije. Izvirna

je izbira metaforične združitve naravnega elementa z modernim tehnološkim predmetom kot nekakega ključnega simbola v sporočilu Nikine poezije.